Partidul Democrat se alătură protestelor, anunțate de Maia Sandu. Decizia formațiunii a fost anunțată cu puțin timp în urmă de liderul formațiunii, Pavel Filip.

Dragi membri și susținători ai Partidului Democrat, dragi prieteni. Vă îndemnăm să ieșim duminică în Piața Marii Adunări Naționale și să apărăm votul celor care vor o altfel de politică. Dacă și pe Dvs. va dezgustat profund dezmățul din Parlament, dacă și Dvs. nu vreți hoți la guvernare, vă îndemn, să ieșim duminică și să spunem acest lucru clar și răspicat ca să ne audă și ei”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Liderul PDM a îndemnat cetățenii să iasă duminica la protest pentru a apăra securitatea națională, valorile naționale și parcursul european al R.Moldova.

Partidul Democrat din Moldova consideră că în ultimele zile am asistat la un dezmăț total în Parlament. A apărut o creatură monstruoasă care a călcat în picioare legea, Constituția, dar și bunul simț. O creatură care a reușit ceea ce părea neverosimil – să aducă hoții de miliarde la guvernare. E o sfidare față de oameni, o sfidare față de țară să-ți bagi joc astfel de acest popor și de politica țării în general”, a notat liderul PDM.

Potrivit lui, pe lângă proiectele antisociale și schemele criminale, această coaliție monstruoasă a reușit să strice relațiile cu doi parteneri strategici – SUA și UE.

Pavel Filip a mai spus că nu este clar ce concluzii și-au făcut socialiștii din rezultatele alegerilor prezidențiale, însă este clar că „oamenii și-au dat votul pentru schimbări, pentru o altfel de politică și pentru că nu vor hoți la guvernare”.

De precizat că președintele ales, Maia Sandu, a chemat cetățenii la protest în PMAN pentru data de 6 decembrie. Anterior, reprezentanții mai multor partide, precum Platforma DA, „Partidul Nostru” și Mișcarea „Unirea” au salutat inițiativa liderului PAS și au anunțat că se vor alătura protestelor.