Deputatul PDM, Nicolae Ciubuc, propune ca deputații din opoziție să înainteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu pentru a provoca dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate, urmare a „sfidării bunului simț” de către majoritatea neoficialiazată dintre PSRM și Pentru Moldova.

„În condițiile în care toți își doresc alegeri anticipate, Stimați, încă, colegi din actualul parlament, din toate fracțiunile, haideți să declanșăm acest proces. În situația în care guvernul nu pleacă în demisie, totul este în mâinile noastre. Declarăm și semnăm cu toții, o moțiune, prin care retragem încrederea actualului Guvern. Pentru o moțiune, Legea indică minim 1/4 din deputați. Ce ne încurcă să semnăm toți această moțiune. O scriem împreună... La sigur, până la înregistrarea ei oficială guvernul își va da demisia. În caz contrar, dorința de alegeri anticipate este una mimată”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciubuc. 
Amintim că în urma partajării comisiilor parlamentare între Partidul socialiștilor și Platforma „Pentru Moldova”, Nicolae Ciubuc a fost scos din funcția de președinte al Comisiei Mediu și dezvoltare regională, în locul său fiind numită deputata Partidului Șor, Marina Tauber.