Biroul Permanent a decis convocarea ședinței plenare a Legislativului pentru azi, ora 15-00. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, inclusiv numirea unui nou viceguvernator la Banca Națională a Moldovei.

Totuși, în scurt timp ar urma să aibă loc ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, iar ordinea de zi ar putea suferi modificări. Potrivit surselor Deschide.MD, Comisia ar urma să avizeze proiectul așa-zisei „lustrații”, elaborat de parlamentarii PSRM. Inițiativa prevede demiterea mai multor demnitari de rang înalt. Este vorba despre guvernatorul BNM, Octavian Armașu, dar și adjuncții săi, conducerea Consiliului Audiovizualului; Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal; Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare; Autorității Naționale de Integritate; Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică; Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației; Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor; Consiliului Concurenței; Serviciului Prevenire şi Combatere Spălării Banilor.

Citiți și: PSRM anunță că a pregătit legea „lustrației”. Va propune demiterea lui Octavian Armașu de la șefia BNM, dar și altor șefi de instituții

Totodată, anunță sursele, majoritatea PSRM-Șor intenționează să modifice componența nominală a comisiilor permanente, inclusiv conducerea acestora.

Știrea inițială!

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit în ședință. Deputații din opoziție anunță că au aflat despre acest lucru în ultimul moment.

Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat pentru Deschide.MD că deputații nici nu au fost anunțați despre ordinea de zi a ședinței. Totuși, potrivit mai multor surse, astăzi, după orele 15.00 ar putea avea loc ședința plenară a Parlamentului.

De precizat că joi, 3 decembrie, majoritatea formată din deputații socialiști și cei de la Partidul „ȘOR” și neafiliați, au modificat componența Biroului Permanent. În acest sens, noua majoritate deține, la moment, 8 din 15 voturi în cadrul Biroului.

Detalii: Majoritatea PSRM-Șor a lăsat PDM fără doi membri în Biroul Permanent al Parlamentului

Detalii: Noua majoritate parlamentară Dodon-Șor modifică componența biroului Permanent