Liderul PDM, Pavel Filip, afirmă că abrogarea legii care permitea Statelor Unite ale Amercii să construiască o ambasadă pe terenul fostului Stadion Republican este un pas regretabil și o rușine pe plan internațional. Declarația a fost făcută de Filip pe pagina sa de Facebook.

„Pe lângă faptul că a încălcat azi tot ce se putea încălca în Parlament, noua coaliție monstruoasă nu se oprește din neghiobii și distruge relațiile bune pe care le avem cu un partener strategic: Statele Unite. Un pas regretabil, o rușine pe plan internațional, o lovitură împotriva țării (pentru că țara trebuie să fie consecventă cu politica externă și relațiile internaționale), o acțiune necugetată care reduce încrederea partenerilor în Republica Moldova. Totul pentru ce? Doar pentru a-i asigura hoțului de miliarde o “nouă victorie” și a răsplăti astfel mâinile care s-au ridicat azi pentru schemele din politica fiscală și proiectele împotriva țării”, a scris Pavel Filip.

Amintim că deputații PSRM-„Pentru Moldova” au votat în două lecturi abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA. Amabasada SUA la Chișinău a reacționat dur la această decizie.

Detalii: Majoritatea PSRM-Șor a lăsat SUA fără terenul Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al ambasadei