Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară va avea loc săptămâna viitoare. Declarația a fost făcută azi de către speakerului, Andrian Candu, în contextul întâlnirii cu elevii Liceului-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu”.

Andrian Candu a venit cu mai multe propuneri pentru susținerea liceului, printre care instituirea premiilor Președintelui Parlamentului pentru cei mai talentați și sârguincioși elevi ai Liceului. De asemenea, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului vor intona imnul de stat în Parlament.

Începeți săptămâna viitoare, când deschidem sesiunea parlamentară de primăvară. Să stabilim o tradiție – la fiecare eveniment important, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului să intoneze imnul sau compozițiile muzicale potrivite solemnităților”, a declarat Andrian Candu.

Amintim că sesiunea parlamentară a început pe 1 februarie. 

În sesiunea precedentă aleșii poporului au înregistrat 516 proiecte de acte legislative. Cele mai multe proiecte au fost înregistrate de fracțiunile parlamentare: 282. Guvernul a înaintat Parlamentului spre examinare 204 proiecte de acte legislative, iar Președintele țării – 30 de inițiative.

Din cele 516 proiecte de acte legislative înregistrate în Parlament, 266 au fost adoptate, 20 au fost respinse, 18 au fost retrase, iar 5 proiecte nu au intrat în procedură legislativă.

Totodată, în 2016, deputații au examinat 10 moțiuni asupra activității Guvernului, toate fiind respinse de Parlament.