Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi își îndeamnă toți susținătorii să iasă mâine în fața Parlamentului și să se alăture la protestul anunțat azi de președintele ales Maia Sandu.

Declarația a fost făcută de Usatîi în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook.

„Vă rog ca mâine să ieșiți cu toții dar fără simbolistică de partid pentru că noi trebuie să ne unim forțele împotriva lui Dodon și Plahotniuc. Dodon vrea să scoată SIS de sub conducerea președintelui și de a oferi Parlamentului această instituție, pentru a o putea controla. El folosește metodele lui Plahotniuc. Drumul pe care merge Dodon și tot ce face va avea un final mai trist decât cel al lui Plahotniuc. Toți cei care se află în R. Moldova rog să ieșiți mâine la protest contra uzurpării în stat”, a declarat Usatîi 

În continuare Usatîi a adăugat că el nu se află în R.Moldova și că este la tratament în Germania însă dacă va fi nevoie de el la protest va veni și pe jos.

„Dacă eu o să văd că este nevoie de mine în piață o să văd cum fac să ajung. Rog toți cei care sunt la Chișinău și toți cei care vor să participe la acest protest. Acest protest este începutul sfârșitului. Această corcitură trebuie distrusă. Eu o să fac tot posibilul să ajung mai repede acasă. Acum fac tratament”, a adăugat Usatîi.

Amintim că Maia Sandu a chemat lumea la protest mâine, la ora 10, în fața Parlamentului, după ce Igor Dodon prin deputații PSRM a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care cere scoaterea SIS-ului din subordinea Președinției.

După înfrângerea în alegeri, Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției. PSRM a depus proiectul în Parlament

În vara anului 2019, deputații ACUM și PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Președinției, de unde a fost scos în decembrie 2016.