Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că ceea ce doresc să facă Dodon împreună cu Șor mâine înseamnă să se scuipe peste decizia suverană a poporului care au ieșit la vot și au susținut un președinte în alegeri.

Legiuitorul scrie pe pagina sa de Facebook că nu este o anulare formală a mandatului de președinte, ci este o anulare deghizată.

„Dodon și clica lui cred că nu contează opinia oamenilor, ce au decis aceşti oameni, ci contează ce cred ei și doar ei. Evident că scopul este de a fura și jecmăni mai departe acest popor. Întrebarea este dacă noi acceptăm așa ceva!”, conchide Litvinenco. 

Amintim că Maia Sandu a chemat lumea la protest mâine, la ora 10, în fața Parlamentului, după ce Igor Dodon prin deputații PSRM a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care cere scoaterea SIS-ului din subordinea Președinției.

După înfrângerea în alegeri, Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției. PSRM a depus proiectul în Parlament

Amintim că în vara anului 2019, deputații ACUM și PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Președinției, de unde a fost scos în decembrie 2016.