Maia Sandu cheamă lumea la protest mâine, la ora 10, în fața Parlamentului, după ce Igor Dodon prin deputații PSRM a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care cere scoaterea SIS-ului din subordinea Președinției.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. Proiectul prin care SIS este scos din subordinea președintelui este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile. Această persoană planifică să controleze instituțiile statului și schemele de corupție. Este o tentativă de uzurpare a puterii de stat. Acest abuz nu este ultimul. PSRM și deputații lui Șor vo lupta în continuare împotriva propriului popor”, a declarat Maiei Sandu. 

După înfrângerea în alegeri, Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției. PSRM a depus proiectul în Parlament

Amintim că în vara anului 2019, deputații ACUM și PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Președinției, de unde a fost scos în decembrie 2016.