După ce reprezentanții platformei „Pentru Moldova” au propus astăzi Parlamentului aprobarea de urgență a unui proiect de lege care să permită să construiască, pe locul unde a fost amplasat Stadionul Republican, un palat al sporturilor și parc de distracții pentru familii, cu acces gratuit, iată că secretariatul Legislativului publică un proiect de lege semnat de deputații PSRM prin care se propune abrogarea deciziei de a transmite terenul către Ambasada SUA.

Potrivit socialiștilor, „Primăria mun.Chișinău se află în proces de elaborare a planului general urbanistic al capitalei și intențiile de orice tip vis-a-vis de acest bun imobil urmează a fi ghidate ținând cont inclusiv și de acest obiectiv important de interes public”.

Parlamentarii „Pentru Moldova” au salutat inițiativa socialiștilor. Potrivit acestora, PSRM „susține proiectul (...) de a construi un imens parc familial pe terenul fostului Stadion Republican. Cel puțin acestea sunt semnalele, după ce socialiștii au înregistrat o inițiativă care prevede revenirea în proprietate publică a terenului respectiv”.

Citiți și: Șor: Vom construi un parc familial „MoldovaLand și BasarabiaLand” pe locul Stadionului Republican. A fost înregistrat deja proiect de lege

Amintim că prin decizia din august 2018, Guvernul Filip a decis să dea terenul fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA. În același an, în octombrie, Parlamentul a adoptat o lege care permitea „transmiterea pământului americanilor pentru construcția ambasadei”. Totuși, Dodon nu am semnat acea lege, fapt ce a dus la suspendarea lui din funcție de către Curtea Constituțională, iar documentul a fost semnat de Andrian Candu, președintele Parlamentului de atunci.

Detalii: Dodon le trage țeapa americanilor cu terenul pentru Ambasada SUA

După ce PDM a plecat de la guvernare în iunie 2019, Dodon a anunțat că a propus Statelor Unite ale Americii alte patru locații, decât Stadionul Republican, pentru edificarea ambasadei.