Într-un interviu în exclusivitate cu Europa Liberă, președinta aleasă a Moldovei, Maia Sandu, a spus că o lupta împotriva corupției și a „schemelor” ar putea fi eficientă și prin aducerea mai aproape a regiunii transnistrene de Moldova.

Răspunzând criticilor aduse de Moscova, prin vocea șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, Maia Sandu a precizat că nu este nimic nou nici în poziția sa – care a fost mereu poziția Moldovei și nu e nimic nou nici în poziția Rusiei.

În opinia Maiei Sandu discuțiile – care sunt necesare între Moscova și Chișinău – trebuie duse „dincolo de schimbul de replici din spațiul public” și este ceea ce va intenționează să facă. Maia Sandu spune:

„Sunt deschisă pentru discuții și pe acest subiect, și pe alte subiecte care țin de agenda noastră bilaterală, pentru că sunt și alte subiecte”, precum cele economice și comerciale, subiecte de protecție socială pentru cetățenii moldoveni care muncesc sau au muncit în Federația Rusa.

„Toate aceste subiecte trebuie discutate” a spus Maia Sandu care a repetat că este deschisă pentru „o politică activă și în interesul cetățenilor pe partea de Vest și pentru a avea o politica activă și în interesul cetățenilor și pe partea de Est”.

Logica MAE rus: Cererea Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse ilegale din Transnistria „va afecta reglementarea pașnică a conflictului”

Peskov a comentat declarația Maiei Sandu cu privire la retragerea GOTR: „Relația cu Dodon a fost mult mai constructivă”

Oficial rus îi cere Maiei Sandu ca R.Moldova să-și asume datoria de miliarde a Transnistriei față de Gazprom

Moscova își apără trupele ilegale din Transnistria // Lavrov: „Declarația Maiei Sandu este iresponsabilă”