Igor Dodon, prin deputații PSRM, a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care cere scoaterea Serviciului de Securitate și Informații din subordinea Președinției. Despre aceasta anunță pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales. Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui plen.
Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia a mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele. Nu mai zic de faptul că proiectul este vădit neconstituțional”, scrie Litvinenco. 
Amintim că în vara anului 2019, deputații ACUM și PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Președinției, de unde a fost scos în decembrie 2016.