Partidul Unității Naționale a desfășurat astăzi, 28 noiembrie 2020, ședința Consiliului Politic Republican la care au participat președinții organizațiilor teritoriale ale PUN din Republica Moldova.

În cadrul acestui for, președintele PUN, Octavian Țîcu, a prezentat raportul său de activitate pentru un an din momentul preluării conducerii formațiunii. Deasemenea, în cadrul ședinței au fost trasate noi linii directorii pentru activitatea următoare a Partidului Unității Naționale. 

Consiliul Politic Republican cu majoritatea de voturi a luat decizia de a demite vicepreședinții Partidului Unității Naționale și a aproba o altă componență: Corneliu Pântea ( președintele Organizației municipale Chișinău a PUN), Ion Cobîșenco (Președintele Organizației de Tineret), Victoria Botnari ( Președintele Departamentului Planificare), Igor Petcu ( Responsabil zona Nord în cadrul departamentului Planificare),  Dorin Dușciac ( responsabil Diaspora).

Deasemenea, au fost reconfirmați în funcțiile de prim-vicepreședinți domnul Viorel Iordăchescu și doamna Ana Guțu.

„Misiunea noastră, a unioniștilor, abia începe. Noi am avut în această campanie cea mai clară viziune asupra viitorului R.Moldova, oferind un proiect de bunăstare, prosperitate și securitate tuturor cetățenilor, prin integrarea în România și structurile de apărare și securitate NATO. Chemăm cetățenii R.Moldova să ne susțină și să se solidarizeze în jurul idealului nostru politic - reunirea cu România. Dacă nu vom înțelege până la alegerile parlamentare acest lucru, vom fi ca și pierduți, iar orice mobilizare a diasporei va fi inutilă. Din acest moment, de efortul fiecărui membru și simpatizant al PUN-ului depinde viitorul reunirii cu România. Nimeni în afaă de noi nu va putea realiza acest lucru, în această generație, și rog să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor pe care le au față de noi românii de pretutindeni. Eșecul nu ne va fi iertat”, a declarat președintele PUN în cadrul evenimentului.