Președintele în exercițiu Igor Dodon care își dorește să revină în fruntea PSRM susține că partidul este gata să susţină un guvern propus de președintele ales Maia Sandu.

„Doamna preşedinte Maia Sandu poate forma o proprie coaliţie de guvernare şi să identifice un alt prim-ministru, care să preia responsabilităţile Guvernului. Ca să fie şi mai clar, PSRM este gata să susţină un guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să îşi asume responsabilitatea pentru soarta ţării şi a cetăţenilor şi crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern. Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcţia de preşedinte, fiindcă doamna Maia Sandu şi PAS îşi pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea ţării, aşa cum au anunţat că doresc”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

În acest sens, Igor Dodon şi PSRM îndeamnă preşedintele nou ales „să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracţiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate şi să-şi realizeze programul electoral”.