Astăzi 26 noiembrie Preşedintele Republicii Polone Andrzej Duda a purtat o convorbire telefonică cu Preşedintele ales al Republicii Moldova Dna Maia Sandu, informează Ambasada Poloniei într-un comunicat de presă.

În cadrul discuţiilor au fost abordate temele legate de intensificarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale la nivel înalt, atât pe plan bilateral, cât și pe plan European.

Preşedintele polonez a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcția pro occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susţinere clară din partea majorității populației.

Președintele Duda a atras atenția și asupra prezenței minorității naționale poloneze în Republica Moldova și asupra necesităților acesteia. Totodată, Andrzej Duda a invitat-o pe Maia Sandu să efectueze o vizită în Polonia.

Ținem să precizăm că în cei patru ani de mandat, Igor Dodon nu a fost invitat de către omologii său în vizite oficiale în capitalele statelor vecine sau în alte capitale occidentale. Însă, îndată după ce a câștigat Președinția, Maia Sandu a fost invitată la Kiev, iar președintele României, Klaus Iohannis, urmează să întreprindă o vizită la Chișinău, la invitația Maiei Sandu.