Viorel Morari, procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, răspunde acuzațiilor înaintate de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, după ce a fost acuzat public că „ar lansa zvonuri despre Platon pentru a discredita imaginea Procuraturii Generale”. Morari susține că Procuratura Generală se compromite prin declarațiile făcute de Platon, iar alegațiile acestuia vor permite persoanelor acuzate, să afirme că actuala Procuratură este părtinitoare și actionează în favoarea lui Platon, transmite Safe News

Contactat de sursa citată, pentru a comenta acuzațiile înaintate de Veaceslav Platon, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție declară că acestea sunt „niște aberații”.

„Sunt aberații! Procuratura se auto-discreditează atunci când pe dosarele, cum sunt cele ale investigării furtului miliardului, Landromat, precum și altele în privința persoanelor cu demnitate publică pornite în toamna anului 2019, nu se prezintă rezultate. Mai mult decât atât Procuratura și în special Procurorul General, Alexandr Stoianoglo se compromite anume prin asemenea declarații precum cele pe care Veaceslav Platon le prezintă nestingherit opiniei publice. Unde mai pui că aceste alegații ale lui Platon vor permite ca persoanele acuzate, în viitor, să afirme că procuratura actuală este una părtinitoare și acțioanează în favoarea controversatului om de afaceri”, afirmă Viorel Morari.

Potrivit lui Morari, declarațiile făcute de Veaceslav Platon în candrul emisiunii de marți, 24 noiembrie ar putea afecta volumul de lucru efectuat pe dosar.

„Anume asemenea declarații, care pot atrage după sine o potențială învinuire a Procuraturii precum că ar fi una părtinitoare, ar putea afecta întreg volumul de lucru efectuat pe dosar, oferind posibilitatea celor implicați să evite răspunderea penală”, accentuează șeful suspendat al PA.

Referitor la acuzațiile aduse de Platon, precum că ar încerca să-l discrediteze, Viorel Morari afirmă că este un „fals”.

„În primul rând, țin să menționez faptul că Veaceslav Platon a fost recunoscut de procuror ca parte vătămată, în dosarul intentat pe numele meu, unde acesta pretinde 300 mln dolari fără a prezenta nici o dovadă în acest sens. În al doilea rând, în momentul în care a fost eliberat la solicitarea procurorului general, Platon a afirmat că ar fi făcut o expertiză a scrisorii deschise adresate de mine către Alexandr Stoianoglo, insinuând că aceasta ar fi fost scrisă de una și aceași persoană ca și postarea efectuată de către un deputat în care Platon era numit drept agent al Federației Ruse. Prin urmare nu cred că este greu de dedus cine pe cine discreditează. Platon minte cu nerușinare și în continuare își gestionează activitatea de rider. Un argument în acest sens este compania Moldasig și nu pare să se oprească aici”, a conchis Viorel Morari.

Menționăm că, ieri Veaceslav Platon declara în cadrul unei emiisuni de la TV8 că, Viorel Morari ar fi lansat zvonuri despre el pentru a compromite Procuratura Generală și pe el ca victimă în dosarul penal inițiat și că ar fi niște „tactici de ale lui Plahotniuc, care sunt cunoscute demult”.