Deputații Platformei DA Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Vasile Năstase au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul discuției a fost abordat subiectul relațiilor bilaterale, care în opinia Platformei DA trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, a fost pusă în discuție și problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din Transnistria, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens.

Deputații Platformei DA au mai subliniat necesitatea imperioasă a prelungirii regimului exportului liber, fără taxe vamale, pentru producția horticolă și vinicolă moldovenească și au scos în evidență problema eliberării autorizațiilor pentru companiile moldovenești, care transportă mărfuri în Federația Rusă.

În contextul situației politice deputații au reiterat câteva opțiuni ale formațiunii și, implicit, ale fracțiunii Platforma DA din legislativ: poziția tranșantă privind lipsa de legitimitate a Guvernul Chicu după alegerile prezidențiale și refuzul categoric al formațiunii de a face vreodată coaliție cu PSRM. Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate, care, preferabil, să fie organizate de un alt executiv cu viziuni proeuropene, democratice”, se menționează în comunicat.