Primarul de Vulcănești, despre banchetul de sâmbătă la care a participat Dodon: În jur de 250 oameni au sărbătorit înfrângerea lui

15:19, 24 Noiembrie 2020

Foto:

Primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu, susține că Igor Dodon merge în localitățile de sud ale R.Moldova pentru a chefui, nu pentru a rezolva problemele oamenilor. Totodată, edilul afirmă că duminică, 22 noiembrie în sudul republicii au avut loc mai multe mese festive organizate de către partidul Socialiștilor.

Declarațiile lui Victor Petrioglu vin după ce Igor Dodon a mers în acest weekend în mai multe localități precum Vulcănești, Taraclia, Ceadîr-Lunga sau Comrat, unde a avut întâlniri cu cetățenii, însă fără respectarea normelor sanitare pe timp de pandemie. 

Eu ca primar am aflat cu jumătate de oră înainte de a veni în locaitate președintele în exercițiu, că la Vulcănești va fi prezent Igor Dodon. Mie desigur mi-a fost interesant și am ieșit în teritoriu să văd dacă anume acesta va fi prezent. Să văd dacă e vorba despre o vizită de lucru, pentru a rezolva careva probleme dureroase pentru societate. Dar la scurt timp am înțeles că va fi din nou o masă festivă. De la început am înțeles că e vorba despre 150 de persoane, dar am înțeles că au fost în jur de 250 de oameni din Cișmichioi, Etulia, Vulcănești și din Carbalia au fost adunați la un restaurant din orașul nostru unde cu mare fast au sărbătorit înfrângerea lui Dodon”, a declarat primarul de Vulcănești în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Petrioglu presupune că banchetul a fost plătit de PSRM. Totodată, edilul spune că de când este primar, manifestația la care a participat Igor Dodon la Vulcănești în acest weekend este a 5-a la număr, însă nu a văzut din partea președintelui o vizită de lucru importantă. 

„M-a interesat cine a achitat acest banchet și de aceasta dată m-am convins că partidul Socialiștilor a finanțat sărbătoarea. La fel știu că asemenea mese festive au avut loc în acea zi încă în mai multe localități în Taraclia, Chirsova, Ceadîr- Lunga și Vulcănești. Vreau să spun că de când sunt primar aceasta este a cincea manifestația care a avut loc la restaurant în Vulcănești, dar nicidecum o vizită de lucru care ar fi importantă pentru orașul nostru. Acel video de la restaurant nu este un fake, este un video făcut de cineva din satele vecine, nu de la Vulcănești, deoarece eu îi cunosc la față pe cei din oraș”, menționează Petrioglu. 

Deși Igor Dodon se laudă mereu cu vizitele sale în teritoriu în localitățile de sud ale republicii, primarul de Vulcănești afirmă că președintele nu a făcut nimic pentru această regiune. 

„La noi la găgăuzi este o vorbă, marfa bună se vinde la tine în sat, iată pe mine mă interesează dacă în satul Sadova a avut loc asemenea manifestație. Oamenii nu trebuie să ieie în considerație cele spuse de președintele care nu a făcut nimic pentru regiunea noastră”, a spus primarul.

Amintim că, Igor Dodon a mers sâmbătă, 21 noiembrie, în vizită în unele localități în care a obținut cel mai bun rezultat în alegerile prezidențiale. La Vulcănești, acesta și-a adunat susținătorii la o masă de sărbătoare în restaurantul „Orfeu” din orașul Vulcănești unde a ținut și un toast în fața mesenilor. Igor Dodon i-a îndemnat pe cei câteva zeci de meseni întruniți în plină pandemie în aceeași sală, să bea câte 50 de grame și să meargă mai departe.

De precizat că în cadrul întrunirii nu s-a ținut cont de respectarea regulilor anti-COVID. 

Detalii: VIDEO // Igor Dodon, la banchet cu alegătorii săi din UTA Găgăuzia

Ieri, 23 noiembrie, Andrian Candu a adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, în care solicită tragerea la răspundere a lui Igor Dodon pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. 

Detalii: DOC // Dodon, dat pe mâna autorităților pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Candu a sesizat PG, MAI și IGP

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER