Fostul președinte al Partidului Liberal Mihai Ghimpu susține că nu a fost la votare în turul doi al alegerilor prezidențiale. Acesta spune că niciunul dintre cei doi candidați, Maia Sandu și Igor Dodon, nu reprezintă viziunile sale unioniste.

Totodată, politicianul, care se declara anterior aprig luptător împotriva lui Dodon, nu a mers să voteze pentru candidatul pro-european Maia Sandu, sugerând că aceasta ar fi lovit în Partidul Liberal.

„Când ți-s dragi doi oameni e foarte greu să faci un pas spre unul sau spre altul, ca nu cumva să-i produci durere unui sau altuia, și în așa cazi faci așa ca să nu superi nici pe unul, nici pe altul. Desigur că n-am fost (n.r. la alegeri în turul 2), fiindcă nici unul, nici altul nu reprezintă viziunile mele unioniste (...) N-am mers la votare pentru că niciodată nu voi fi de partea celui care a lovit în Partidul Liberal și în mine ca președinte. Dacă lovea în mine - lovea în PL, lovind în PL - lovea în românism, unionism și aici sunt lucrurile clare, n-am ce mă ascunde...”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În același timp, fostul lider al PL susține că el și actualul președinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cel care a susținut-o deschis pe Maia Sandu, au viziuni diferite.