Maia Sandu, președintele ales al R.Moldova, a avut o discuție telefonică cu președintele Partidului Popular European (PPE) Donald Tusk. Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că Tusk i-a dat asigurări că va sprijini R.Moldova, iar împreună vor elabora un șir de urgențe ale țării pentrua obține ajutor cât mai rapid.

„Vineri am avut bucuria să discut la telefon cu domnul Donald Tusk. Domnul Tusk m-a felicitat pentru victorie și pentru alegerea cetățenilor moldoveni - alegerea unui parcurs democratic, anti-corupție și prosper pentru Republica Moldova. Domnul Tusk m-a asigurat de sprijinul Partidului Popular European și în continuare. Am convenit că vom elabora o listă de necesități concrete și urgente pentru țara noastră, așa încât să putem obține ajutor cât mai rapid. I-am mulțumit domnului Tusk în numele meu și în numele cetățenilor moldoveni pentru sprijinul ferm de-a lungul timpului, pentru solidaritatea și prietenia PPE și a partenerilor europeni”, se arată în postarea Maiei Sandu. 
Amintim că, Maia Sandu a câștigat ce-l de-al doilea turi al alegerilor prezidențiale, acumulând 57,75% din voturile cetățenilor.