Deputatul PAS Igor Grosu susține că simpatizanții partidului din Găgăuzia au fost intimidați și amenințați ca să nu fie observatori la alegerile prezidențiale din turul II.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Grosu a ceea ce a făcut conducerea Găgăuziei în această campanie a fost fără precedent!

„Adică, oaemnii au fost atât de mult intimidați și amenințați cu pierderea serviciului, spre exemplu, observatorii noștri, pe care, inițial, ne-am gândit să-i recrutăm din rândul simpatiznților noștri din Găgăuzia”...„ după primul tur le-au spus foarte clar: nu fiți tare activi, că o să vă pierdeți jobul. Și în turul doi noi am fost nevoiți să ducem observatori din Chișinău și din alte raioane acolo. Eu sper că o să ne audă conducerea, care se simte cu musca pe căciulă – astea nu-s metode europene , cu care se erijează”, a declarat Grosu

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, susține că declarațiile lui Igor Grosu sunt false. Într-o reacție oferită pe pagina sa de Facebook, Vlah a declarat că de procesul electoral, de organizare și desfășurare, se ocupă Comisia Electorală Centrală. În cazul în care există probe că au fost admise abateri de la normele legale acestea trebuiesc declarate la autoritățile responsabile. Acuzând pe alții în dezbinarea societății acest parlamentar divizează oamenii în cei care-i plac dânsului, și ceilalți. Toate formațiunile politice și toți liderii politici, care își doresc susținerea și încrederea noastră, pot munci ca să o câștige”, a conchis bașcanul.

În cadrul scrutinului prezidențial precedent, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah l-a susținut pe candidatul Igor Dodon.