Premierul Ion Chicu susține că nu are nicio îndoială că președinte este Maia Sandu dar în același timp nu este sigur cât va fi în funcția de premier.

„Că Sandu va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi premier nu e atât de sigur”, a declarat Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Nu văd nicio legătură între învestirea noului președinte și mandatul de prim-ministru. Activitatea Guvernului, a prim-ministrului este în mâna Parlamentului. El decide dacă lasă sau nu Guvernul. În privința unei demisii din inițiativă proprie nu poate fi vorba, pentru că dacă în următoarele patru săptămâni Guvernul nu aprobă și nu promovează în Parlament politica bugetar-fiscală, bugetele anuale, legea legată de FMI, încheierea acordului FMI, alte acorduri financiare, atunci riscăm mult, vom avea probleme”, a declarat Chicu.

Amintim că, Maia Sandu a câștigat turul II al alegerilor prezidențiale, după procesarea a 100% din procesele verbale ale tuturor secțiilor de votare. Candidatul PAS a acumulat 57,75% din sufragii, ce înseamnă 943486 voturi, astfel câștigând turul II al alegerilor prezidențiale. Candidatul independent și susținut de PSRM, Igor Dodon a acumulat - 42.25% - 690139 voturi.