Un fost votant și susținător al lui Dodon susține că averea actualului președinte s-ar cifra la 100 milioane euro, dar și că acesta i-a trădat pe toți partenerii săi în cariera sa politică. Dumitru Ciubașenco scrie pe pagina sa de Facebook că votul din 15 noiembrie nu este un vot pentru Maia Sandu dar este un vot de neîncredere pentru Dodon.

Fostul vicepreședinte al Partidului Nostru susține că acum patru ani Partidul nostru a decis să-l susțină pe Dodon la alegerile prezidențiale din 2016. În seara de 4 noiembrie la Usatîi acasă a venit chiar Dodon cu soția sa care erau însoțit de un om de afaceri, aceștia i-au mulțumit lui Usatîi pentru sprijin și i-au promis că nu-l vor dezamăgi - în realitate acesta a mințit de au înghețat apele.  
„În următorii doi ani și jumătate Dodon a fost un președinte ascultător în statul capturat de Plahotniuc. Acesta fost pudelul său supus și credincios. Dacă în iunie 2019 Plahotniuc nu ar fi fost scos din Moldova de ambasadorul american, Dodon ar fi continuat să joace rolul unei păpuși supuse sub adevăratul proprietar al țării. În ultimul an, Dodon a încercat să ocupe locul vacant al lui Plahotniuc în sistemul său mafiot al corupției. Într-un fel, Dodon a reușit să o facă. Politica pentru el este o unealtă de îmbogățire, o afacere. Cred că Dodon este un om foarte bogat. Dacă cineva spune că averea lui este de 100 milioane de euro, nu m-ar mira”, susține Ciubașenco.
Sursa citată mai spune că Dodon este un negociator foarte bun dar un președinte prost pentru că principalele sale calități sunt minciuna și lăcomia: „Urmează tot restul: lașitate, ipocrizie, corupție, răutate, răzbunare, vanitate, vanitate, disponibilitatea de a trăda pe toți și pe toate”. 
 
Ciubașenco recunoaște că în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016, l-a votat pe Dodon: „Doi ani mai târziu mi-am cerut scuze pentru asta și mi-am amintit votul. Sunt mulți astfel de oameni: acum patru ani, 680 mii de alegători l-au votat pe Dodon în primul tur al actualelor alegeri prezidențiale. În patru ani, a pierdut fiecare al treilea votant. Am anunțat înainte de primul tur, și repet astăzi: votez împotriva lui Dodon la aceste alegeri”. 
 
Fostul candidat la prezidențialele din 2016 le răspunde criticilor săi care îl acuză că dacă votează împotriva lui Dodon, atunci o să o voteze pe Maia Sandu, dar ea... (urmează un set faimos de caracteristici și epitete împotriva lui Sandu).
„Răspund imediat: nu sunt fan al lui Sandu, nu o votez pe ea, votez împotriva lui Dodon. Pentru mine, votul pe 15 noiembrie nu este al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Acesta este un referendum de (ne) încredere în Dodon”, conchide Ciubașenco