Partidul Socialiștilor și partidul de guvernare din FR, „Edinaia Rossia” (Rusia Unită) au convenit să semneze în viitorul apropiat un acord de cooperare. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Într-o postare pe Facebook ea a scris că PSRM colaborează de mai mult timp cu „Edinaia Rossia”, amintind că o delegaţie din partea formațiunii ruse, condusă de Vladimir Vasiliev, preşedintele adjunct al Dumei de Stat, a participat la cel de-al XIV-lea Congres Extraordinar al PSRM.

Este partidul care se află la guvernare în Federația Rusă. Acest partid are o majoritate constituţională în Duma de Stat. Liderul partidului „Edinaia Rossia” este Dmitri Medvedev, prim-ministru al Federaţiei Ruse... Am convenit că peste 100 de reprezentanţi ai PSRM, parlamentari, președinți de raioane, primari ai satelor şi consilieri socialiști vor face schimb de experienţă cu structuri similare ale formațiunii „Edinaia Rossia”, pe parcursul anului curent. Acordul dintre PSRM şi „Edinaia Rossia” va fi semnat în viitorul apropiat. În plus, liderii celor două părţi au convenit să intensifice cooperarea interregională între raioanele Moldovei şi regiunile Federaţiei Ruse. Dmitri Medvedev și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces”, a menționat Greceanîi.

Și Igor Dodon, care până nu demult a deținut funcția de președinte al PSRM, a salutat întrevederea dintre succesorul său și premierul rus.

Până la finele anului vor fi semnate acordurile cu partidele de guvernare din China și Turcia”, a scris el pe Facebook.

„Edinaia Rossia” de mai mulți ani este partidul de guvernământ din Rusia, iar cel mai cunoscut membru al său este președintele FR, Vladimir Putin.