Liderul „Pro Moldova” Andrian Candu a comentat „jocurile” din Parlament. Acesta susține că nu sunt cele mai nobile.

„Jocurile care se fac în Parlament Vreau să mă adresez deputaților. Vericalitatea, Onoarea și demnitatea ar trebui să fie caracteristicile deputaților. Jocurile de culise care se fac nu întotdeauna sunt cele mai nobile și cele mai frumoase. Ba chiar invers, sunt foarte urâte”, a spus Candu într-un live pe Facebook. 

În contextul ultimelor plecări din „Pro Moldova” liderul partidului afirmă că mai bine părăsește funcția de deputat, numai pentru a nu fi martorul creării, de către Dodon, a unei noi majorități parlamentare.

„Eu personal sunt gata să-mi depun mandatul, numai să nu vedem ca în Parlament să existe o majoritate clădită de Dodon, ca variantă de rezervă pentru el în situația în care pierde alegerile prezidențiale. Dacă mai există onoare și demnitate în acest Parlament și dacă mai vrem noi, dragi colegi deputați ca cetățenii R. Moldova să mai creadă în instituția parlamentarismului, haideți până în ceasul al 12-lea fiecare să avem onoare și demnitate și să ne comportăm caatre creată de Igor Dodon”, a adăugat Candu. 

Amintim că, în ultima perioadă mai mulți deputați au părăsit „Pro Moldova”. Aceștia sunt Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan și Corneliu Padnevici. Mai mult voci, printre care și deputați, spun că aceste plecări nu sunt întâmplătoare. Ar fi vorba despre un scenariu pus la punct pentru formarea unei noi majorități parlamentare.