RISE Moldova publică noi dovezi care demonstrează că Partidul Socialiștilor și în special Ion Ceban a beneficiat de sprijin din partea consultanților ruși, fapt calificat anterior de Dodon ca fiind „un fals”. Este vorba de un video realizat de Igor Dodon în timp ce staff-ul PSRM sărbătorea victoria lui Ion Ceban la primăria Chișinău și în care apar și consultanții politici ruși care ar fi, de fapt, agenți FSB și SVR.

Recent Igor Dodon afirma că PSRM și el nu au apelat niciodată la consultanți străini.

„Nici într-o campanie electorală nu am apelat la consultanți străini. Dar știm că oponenții noștri fac asta. Știm. Și volumul mijloacelor bănești care s-au îndreptat în acest scop. Campania noastră e onesta și curată”, a declarat Dodon zilele trecute, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Amintim că în ultimele săptămâni la Chișinău s-a tot vorbit despre desantul de polit-tehnologi ruși care coordonează campania prezidențială a lui Igor Dodon. Au scris despre asta zeci de surse media, dar mai ales centrul Dossier (https://dossier.center/mld/) și RISE Moldova (https://www.rise.md/articol/portrete-la-kremlin/)

DESCHIDE.MD a investigat și alte aspecte ale acestor consultanți din coridoarele Kremlinului am descoperit noi informații. Astfel, am aflat cum au ajuns să îl coordoneze pe Igor Dodon mercenari ai armatei private Wagner, polit-tehnologi implicați în scandaluri de omor a jurnaliștilor ruși și cum agenda Președintelui țării este făcută de agenți FSB și angajați ai Președintelui Putin.