Partidul Unității Naționale (PUN) va ataca la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care s-a respins sancționarea lui Igor Dodon pe motiv că a utilizat resurse administrative în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Acțiunea înaintată de PUN s-a respins ca fiind neîntemeiată.

„În ciuda faptului ca Igor Dodon a încălcat vădit legislația electorala prin folosirea resurselor administrative, nimeni nu își asumă responsabilitatea să îl sancționeze. Astăzi Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Octavian Țîcu. Nu ne dăm bătuți! Atacăm hotărârea la Curtea Supremă de Justiție”, anunță pe pagina sa de Facebook juristul PUN, Ion Cobîșenco. 

Amintim că, pe 20 octombrie, Partidul Unității Naționale a depus la Judecătoria Chișinău cu sediul Râșcani o cerere de chemare în Judecată prin care a solicitat constatarea faptului că concurentul electoral Igor DDodon, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a încălcat art. 52, alin. (7) Cod electoral prin folosirea resurselor administrative în campania electorală la 18 octombrie 2020, ca ulterior să fie sesizat CEC-ul pentru avertizarea concurentului electoral Igor Dodon până la excluderea acestuia din cursa electorală.

Detalii: Dodon, chemat în judecată de PUN. Este acuzat de folosirea resurselor administrative în campania electorală