Azi dimineaţă a fost semnat Protocolul între Departamentul Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al RM şi Administraţia Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, privind punctele de contact la frontiera de stat moldo-ucraineană. La evenimentul de semnare a documentului a participat șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, și șeful autorității de frontieră a Ucrainei, Victor Nazarenko.

Potrivit unui comunicat al MAI, semnarea acestui Protocol este prevăzut în Planul National de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE și va contribui la intensificarea schimbului de informații în vederea asigurării securității frontierei comune, securității naționale, ordinii publice, a bunăstării economice a statelor părţi, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate.

Totodată, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan va avea astăzi o întrevedere bilaterală cu omologul său din Ucraina, Arsen Avakov, în cadrul căreia vor fi abordate aspectele privind eficientizarea cooperării bilaterale pe dimensiunea afacerilor interne și identificarea noilor oportunități de cooperare.

Amintim că, Alexandru Jizdan și Fredolin Lecari, care fac parte din delegația guvernamentală a Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul, Pavel Filip, se află într-o vizită oficială în or. Kiev, Ucraina.