Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, susține că Platforma DA va fi prezentă pe 1 noiembrie la cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului, pentru a împiedica „fraudarea scrutinului”, care ar fi pusă la cale de Igor Dodon, cu ajutorul autorităților de la Tiraspol și a Moscovei.

„Igor Dodon, alături de autoritățile separatiste de la Tiraspol pune la cale cea mai mare operațiune de fraudare a alegerilor organizată vreodată de la independența noastră națională. Miza este una uriașă și are legătură cu supraviețuirea acestui regim oligarhic preluat de acest președinte vasal al Moscovei de la Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Acesta a subliniat că cetățenii din Varnița deja se organizează pentru a nu permite vot transnistrean organizat contra-cost în localitatea lor și a făcut apel către bărbații civili să se alăture pentru a merge pe 1 noiembrie la cele 42 secții de vot deschide pentru transnistreni, pentru a a nu permite fraudarea alegeriloe. 

„Atenție, fac referire la bărbați civili, îngrijorați de evenimnetele pe care Igor Dodon și PSRM le pregătesc pentru ziua votului, având sprijin de la Tiraspol și binecuvântarea Moscovei. Platforma DA se organizează din acest moment pentru a apăra Republica Moldova cu propriile sale resurse umane de asaltul oligarhic care se pregătește deja. Deschidem liste de înscriere pentru toți bărbații în putere ai acestei țări care se simt în stare și sunt pregătiți să meargă alături de noi în zona celor 42 de secții de votare așa încât, în conformitate cu cadrul normativ electoral actual, să nu permitem fraudarea, transportul organizat al persoanelor din stânga Nistrului, pentru fraudarea alegerilor în favoarea lui Igor Dodon”, a declarat Andrei Năstase într-un live pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că plecarea se va face organizat din fața sediului Platformei DA de pe strada „31 august 1989” nr. 15, duminică, 1 noiembrie. Acesta a mai spus că primul nume înscris pe liste va fi numele său.

„Încă din noaptea de sîmbătă spre duminică voi fi alături de colegii mei și de toți bărbații adevărați ai acestei țări în zona de securitate, pentru a proteja votul în cele 42 de secții de votare. Peste noi, de această dată, nu se va mai trece”, a adăugat Năstase.

Totodată, Năstase susține că „foști colegi de-ai săi din Ministerul de Interne, se arată extrem de îngrijorați cu privire la disponibilitatea forțelor Ministerului de Interne, condus astăzi de omul de casă al lui Igor Dodon” Pavel Voicu, de a asigura buna și corecta desfășurare a scrutinului din 1 noiembrie. Mai direct spus, riscăm ca forțele MAI care vor fi dislocate în teren în ziua votului să fie obligate să tolereze, la ordin, fraudarea care se pregătește”. În acest sens, Năstase a făcut un apel către Voicu să reevalueze dispozitivul operativ și ordinele transmise forțelor MAI care vor fi dislocate în teritoriu în ziua de duminică 1 noiembrie.

Totodată, liderul Platformei DA a făcut apel către toți ambasadorii europeni acreditați la Chișinău, către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și mai ales către ambasadele României și a Statelor Unite ale Americii să monitorizeze la detaliu toate activitățile care se vor derula pe parcursul zilei de 1 noiembrie și să nu permită fraudarea votului în favoarea pro-rusului Igor Dodon.