Maia Sandu vine cu o reacție, după ce astăzi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererile de repunere în funcție a cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”. Liderul PAS consideră această acțiune o fărădelege și un dezmăț a justiției lui Dodon.

„Judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova sunt repuși, de astăzi, în funcție de justiția lui Dodon. Hoții se simt încurajați, mafioții se simt la putere, bandiții simt protecție. Aceasta este guvernarea lui Dodon. Fărădelegile și dezmățul din justiția lui Dodon par să nu mai aibă sfârșit”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, liderul PAS remarcă faptul că compensațiile de milioane de lei pe care îi vor primi judecătorii, vor fi achitați din banii cetățenilor R. Moldova. 
„După ce criminali periculoși sunt eliberați din penitenciare înainte de termen, ucigași sunt achitați, astăzi, cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească (așa-numitul Laundromat, prin care s-au spălat prin țara noastră zeci de miliarde de dolari SUA) sunt repuși în funcție. În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puțin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total). Acești bani îi vom achita noi cu dumneavoastră, pentru mizeriile făcute de justiția lui Dodon”, susține liderul PAS. 
Maia Sandu consideră că această nedreptate poate fi corectată prin ieșirea la vot pe 1 noiembrie, pentru a scăpa de hoți și corupți. 
„Această nedreptate nu mai poate fi tolerată. Este timpul să aducem oameni onești și profesioniști în judecătorii și procuraturi. Iar de corupți și hoți trebuie să scăpăm cât mai repede, cât mai avem cu cine reconstrui această țară. Pe 1 noiembrie ieșim la vot și corectăm nedreptățile”, a conchis Sandu. 
Amintim că, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți, 27 octombrie 2020, cererile de repunere în funcție a cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”.