Igor Dodon, candidat la prezidențiale, a trecut ieri, 2 4octombrie, pe la târgul tradiţional de toamnă, organizat în centrul raional Criuleni. Alături de el s-au prezentat şi o parte din consilierii raionali delegaţi de Partidul Socialiştilor, primarul oraşului Criuleni, Mihail Sclifos şi consilieri orăşeneşi din Partidul Socialiştilor, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, şi mai mulţi susţinători, îmbrăcaţi în geci şi chipiuri roşii cu simbolica socialistă. Nu a lipsit nici paza de corp, cameramanii şi fotografii.

Surse din comitetul organizatoric al sărbătorii au comunicat pentru estcurier.md că organizatorii au convenit să nu fie politizată sărbătoarea şi să nu fie transformată în platformă electorală pentru nici un candidat.

Candidatul Igor Dodon, însă, a decis să treacă cu alaiul său pe la criuleneni, în drum spre alte localităţi, fapt ce i-a nemulţumit pe susţinătorii altor  prezidenţiabili. Câţiva dintre ei au făcut scut pe scările ce duc la aleea centrală a Centrului de Cultură şi Tineret „G. Sîrbu”, unde tocmai se desfăşura, la microfoane, ceremonia de omagiere a agricultorilor din raion, aşa încât preşedintele degrevat din funcţie să nu treacă spre ele. Poliţiştii prezenţi la eveniment au cerut oamenilor care l-au huiduit pe Dodon să respecte ordinea publică.

Igor Dodon s-a mulţumit să treacă pe la tarabele cu legume şi fructe, a primit în dar un buchet din pănuşi, pe care ulterior l-a dăruit soacrei la Molovata, şi o jucărie de la meşterii populari, a contemplat peisajele pictate de Mihai Şerbu, artist plastic  din or. Criuleni, şi a plecat.