Deputatul Sergiu Sîrbu anunță că părăsește grupul parlamentar „PRO MOLDOVA” și se declară deputat neafiliat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook.

Nu întotdeauna în viață merge exact conform planului stabilit iar uneori, pentru a merge înainte suntem puși în situația de a face un pas înapoi. Cel mai important este ca scopul final să fie cel stabilit și chiar dacă pe mai multe căi sunt sigur că va fi atins. De astăzi mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA. Vom continua colaborarea dar din calitatea mea de deputat neafiliat. Motivele sunt atât de ordin personal cât și profesional dar asta acum mai puțin contează. Le mulțumesc colegilor pentru înțelegere, susținere și colaborare frumoasă. La sigur vom avea încă multe ocazii să facem lucruri bune pentru țară”, a scris el.

De precizat că Sergiu Sîrbu este unul dintre deputații care au declarat anterior că o susțin pe candidatul Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, la funcția de președinte. La fel, Ivanov a fost susținută și de Cornel Padnevici, Grigore Repeșciuc și Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan.