Președintele moldovean Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul din Iran, Hassan Rohani. Cei doi au discutat posibilitatea deschiderii reprezentanțelor diplomatice în cele două state. În cadrul întrevederii discuțiile s-au referit și la colaborarea în agricultură și în domeniul energetic, Iranul producând un miliard de metri cubi de gaze pe zi.

În cadrul întâlnirii a fost afișat drapelul oficial al Republicii Moldova. De aceea șeful statului nu a fost nevoit să ceară scoaterea drapelului, așa cum anunțase anterior. Menționăm că în cadrul deschiderii unui campionat de șah pentru femei la Teheran, președintele moldovean a apărut alături de un steag profanat, fără cruce în ciocul acvilei.

„Am făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale dintre state și posibilitățile de dezvoltare a acestora. Sînt mai multe sectoare de perspectivă, cum ar fi agricultura – doar populația Iranului numără peste 80 mln. de cetățeni. De asemenea sectorul energetic (Moldova pe ambele maluri ale Nistrului consumă anual 2,8-3 mlrd. metri cubi de gaze, pe cînd Iranul zilnic produce aproape 1 mlrd. de metri cubi de gaze). 
Am convenit să examinăm posibilitatea deschiderii ambasadelor în statele noastre”, a scris Dodon pe Facebook.