Ședințele comisiilor parlamentare, programate pentru miercuri, 21 octombrie, nu au avut loc din lipsa de cvorum. Deși pe ordinea de zi a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, dar și Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională au fost incluse mai multe subiecte importante, unii „aleși ai poporului” au preferat să se ocupe de alte activități, decât cele prevăzute de Legislație.

Contactat de reporterii Deschide.MD, președintele Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională, deputatul PDM Nicolae Ciubuc, a confirmat că nu a fost posibilă convocarea ședinței comisiei, chiar și în formatul online.

Deși unii colegi au confirmat prezenta, totuși nu au binevoit să participe... Au fost mai multe subiecte importante, inclusiv audieri publice legate de reformele instituționale pe domeniul mediu. S-au inclus și asociațiile de mediu, au fost prezenți reprezentanții ministerului și instituțiilor subordonate, alte instituții. Din păcate, asta-i realitatea - efecte ale perioadei electorale, așa o pot califica”, a declarat parlamentarul.

Totodată, Nicolae Ciubuc menționează că, deși unii membri ai comisiei nu sunt implicați în campania electorală, aceștia, în mod sistematic, nu participă la ședințe.

Uneori ei anunță că vor participa, dar într-un final, nu se prezintă! Iată așa unii își onorează obligațiunile și angajamentele de deputat”, a punctat el.

Am încercat să luăm legătura și cu deputatul PDM Igor Vremea, președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, însă acesta nu a răspuns la apelurile reporterilor noștri.