Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Otavian Țîcu, a venit cu un comentariu la investigația publicată de Centrul „Dosar” (Досье) și reporterii RISE Moldova, care conține mai multe detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R.Moldova, relațiile lui Igor Dodon cu oamenii din Kremlin, dar și faptul că pe lângă administrația lui Vladimir Putin activează așa-zisa „Secție moldovenească”.

„Apariția în spațiul public a informațiilor despre modul în care Igor Dodon colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse confirmă, odată în plus, nu doar subordonarea acestuia față de Moscova dar şi atentatul său la securitatea națională a Republicii Moldova. Sub Igor Dodon, Republica Moldova a devenit o simplă anexă a serviciilor secrete rusești care au penetrat toate structurile de stat cu scopul clar de deturnare a vectorului vestic de dezvoltare”, menționează liderul PUN într-un comentariu pe pagina sa de Facebook. 
Țîcu sugerează că sunt destule probe ca Dodon să fie pus sub acuzare. 
„După imaginile cu ”kuliokul” și expunerea relațiilor neechivoce cu FSB-ul și SVR-ul rusesc ce ar mai trebui să apară că Igor Dodon să fie pus sub acuzare de către Procuratura Republicii Moldova? Igor Dodon este doar un informator al serviciilor secrete rusești, si dincolo de dimensiunea penală el este o rușine pentru R.Moldova. Acesta este și unul din motivele pentru care nu este acceptat de nici un alt președinte la discuții: tot ce vorbeste cu omologii săi transmite ofițerilor de informații ruși”, adaugă Țîcu. 
Parlamentarul a aținut să aducă aminte și despre fatul că, anul trecut, „în plină armonie politică între ACUM şi PSRM, a propus constituirea Comisiei Parlamentare pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie din partea Preşedintelui Igor Dodon”. Acesta subliniază că „a invocat complicitatea acestuia în acțiuni cu serviciile ruse, care au dăunat intereselor naționale ale R. Moldova”. Însă inițiativa nu a fost susținută de ceilalți membri ai blocului ACUM. „Din păcate, inițiativa de anul trecut prin care am solicitat crearea unei comisii de anchetă parlamentară pentru trădarea de patrie săvârșită de Igor Dodon nu s-a bucurat de sprijinul colegilor deputați din Blocul ACUM”.
„Iată unde duce lipsa unui sistem de securitate național - trădare este la cel mai înalt nivel! Fără un sistem puternic de securitate, clădit în colaborare cu structurile euro-atlantice, agenții ruşi vor face lege mult timp pe pământul nostru”, a conchis Țîcu.