Ambasada României la Chișinău reamintește cetățenilor români din Republica Moldova că mai sunt 3 zile până la termenul la care se pot înregistra pentru votul prin corespondență (22 octombrie) pe platforma www.votstrainatate.ro, pentru alegerile parlamentare din România, 5-6 decembrie 2020.

Documente necesare aplicării pentru votul prin corespondență
Pentru cetățenii români aflați temporar în Republica Moldova:
• Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
• copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în Republica Moldova, eliberat de autoritățile locale – permis de ședere temporară.
Pentru cetățenii români deținători și a cetățeniei Republicii Moldova:
• Copia scanată a actului de identitate care certifică deținerea cetățeniei române și care să fie valabil în ziua completării formularului;
• copie scanată sau fotografie după un document de identitate eliberat de autoritățile Republicii Moldova.
 
Potrivit art.1 din Decizia nr 35 a Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de identitate eliberat de autoritățile române din cele prevăzute mai sus, al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia. Este simplu și sigur! Demonstrați că vă pasă de cei dragi și de cei din jur!