Încă un membru „Pro Moldova” își anunță susținerea la prezidențiale pentru candidata Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov. Este vorba despre deputata Ruxanda Glavan. Aceasta menționează că Ivanov este singura care a cerut susținere publică și și crede că o să poată consolida societatea.

„Partidul din care fac parte a rămas fără candidat, în urma abuzurilor admise de CEC. Respectiv nu facem campanie pentru nimeni. Dar am dreptul la opinie și la un vot, ca fiecare cetățean. Candidații de pe dreapta, pe lângă lipsa vizibilă de unitate, continuă să manifeste dezinteres față de votul meu și al colegilor mei. Singura care mi-a cerut susținerea publică este fosta colegă, Violeta Ivanov. Am fost colege și știu cât de verticală poate fi în fața deciziilor cu care nu rezonează. Înafară de asta, e un bun specialist în probleme de mediu, un politician cu viziune și cu rezultate concrete. Moldova are nevoie de un președinte pregătit pentru această funcție, dar și de un om care să poată consolida societatea și eu cred că dânsa ar putea face acest lucru”, scrie Glavan pe pagina sa de Facebook. 
Deputata „Pro Moldova” spune că a lăsta la o parte orice speculație sau teorie a conspirației, care nu își au locul în decizia ei, făcând abstracție de la oricare partid politic, votul în aceste alegeri îl va acorda persoanei care, potrivit ei, „întrunește calitățile personale și profesionale pentru un Președinte de țară, dar și evident, omul care îi cere acest vot și care îi cere sprijinul”. „Doamna Violeta Ivanov, aveți votul meu (cel puțin în turul I!)”, adaugă Glavan. 
 
Amintim că, anterior, alți 4 deputați „Pro Moldova” și-au anunțat sprijinul pentru Violeta Ivanov. Este vorba despre Cornel Padnevici, Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi și Sergiu Sîrbu. 
 
„Pro Moldova” susține că opinia deputaților care și-au anunțat susținerea pentru Ivanov „reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a partidului”.