Vicepreședintele Parlamentului și al Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari, a făcut o interpelare către Agenția Proprietăți Publice, solicitând informații privind situația economico-financiară la întreprinderile de stat „Cariera de pietriș și nisip din Cernăuți" și „Cariera de piatră concasată din granit" aflate pe teritoriul Ucrainei, privind implicarea în gestionarea acestora a deputatului Vladimir Andronache și altele.

Alexandr Slusari a decis să facă propria investigație pe subiectul respective, după ce a primit informații care denotă un șir întreg de nereguli în legăcută cu aceste două întreprinderi:

„Sunt două întreprinderi moldovenești, amplasate pe teritoriul Ucrainei, care ar trebui să aducă bani în bugetul țării noastre. Recent am primit informația despre multiplele nereguli la aceste entități. Despre un atac raider, două întreprinderi „clone"  înregistrate cu aceleași denumiri, conflict în desemnarea administratorilor și tranzacții fictive cu scopul sustragerii activelor carierelor. Și iarăși drumurile obscure duc spre deputatul Vladimir Andronache. Pornesc propria investigație cu un demers oficial către Agenția Proprietății Publice”, susține el.