Ex-premierul, Vlad Filat, spune că îl va ataca în judecată pe fostul său avocat Igor Popa pentru declarațiile făcute recent în cadrul unei emisiuni TV. Mai mult, Filat a cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze referitor la declarațiile avocatului său, inclusiv a spus că va depune mai multe plângeri la PG dar și la Uniunea Avocaților, motivând că declarațiile lui Popa sunt mincinoase și calomnioase.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PLDM și-a prezentat propria opinie referitor la cele declarate de fostul său apărător Igor Popa. Potrivit lui Filat, majoritatea declarațiilor făcute de avocat sunt lipsite de adevăr și sunt calomnioase. La fel, Filat a precizat că toți din jurul său îi recomandau să renunțe la serviciile lui Popa însă acesta nu ar fi avut posibilitatea aceasta dar și a menționat că a fost naiv crezând în apărătorul său. Ex-premierul califică declarațiile publice a lui Popa ca fiind făcute la comanda ex-liderului PDM Vladimir Plahotniuc.

În cadrul aceleași conferințe, Filat a declarat că luni va merge la Procuratura Generală unde va depune un denunț împotriva fostului său avocat și anume pentru că apărătorul său l-a urmărit împreună cu detectivii pe ex-premier, lucru interzis prin lege, dar și pentru divulgarea confidențialității, iarăși fapt stabilit de legislație.

Politicianul a adăugat că va scrie o plângere și la Uniunea Avocaților pentru a lua măsuri în legătură cu cele declarate de Igor Popa, precizând că un astfel de caz ar putea crea un precedent periculos pentru orice cetățean al R. Moldova. 

Filat a ținut să vină cu acuzații reciproce în adresa lui Popa, spunând că, nici în Germania nici în Franța, ex-premierul nu a primit înștiințare că are vreo calitate în vreun dosar penal. În același timp fostul său avocat ar deține o casă de 7 milioane de euro și ar conduce un automobil de lux Mercedes Maybach care începe de la un preț de peste 200 000 euro.

Mai multe detalii de la conferința de presă puteți vedea în video-ul de mai jos:

Detalii: Ex-deputații PLDM resping acuzele avocatului Igor Popa că Filat le-ar fi cerut să-l voteze pe Plahotniuc la funcția de premier

Ion Păduraru dezminte declarațiile lui Igor Popa: Nu am discutat cu Vlad Filat posibila grațiere