Igor Dodon nu este de acord cu avizul negativ al Curții Constituționale dat proiectului de modificare a Constituției, însă afirmă că decizia trebuie executată odată ce a fost emisă de Înalta Curte. Totodată, Igor Dodon susține că Guvernul va insista pe implementarea reformei justiției, inclusiv prin elaborarea altui proiect de revizuire a Legii Supreme. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Președintele a lăsat să se întrevadă că Înalta Curtea a avizat negativ acest proiect, pentru că este controlată de reprezentanții PAS și ai Platformei DA.

„Nu o să comentez decizia Curții Constituționale, ea trebuie executată. Să se lămurească juriștii dacă a fost corectă ori nu. Pentru noi reforma justiției rămâne o prioritate și aici chiar vreau să vin cu un mesaj către oponenții noștri care criticau că noi stopăm reforma justiției. Stimați oponenți, cine conduce Curtea Constituțională acum, oare nu reprezentanți delegați de Dvs. pe criterii politice la această masă în luna august anul trecut? În Curtea Constituțională majoritatea sunt reprezentanții partidelor de opoziție”, a declarat Dodon.

„Noi am propus o modificare a Constituției avizată pozitiv de Consiliul Europei și Comisia de la Veneția. Acum ea a fost blocat. Pe o anumită perioadă aceasta înseamnă blocarea unor procese. Soluțiile ar fi să se elaboreze de urgență un nou proiect de revizuire a Constituției. Noi vom insista în continuare pe reforma justiției”, a mai spus Dodon. 

Detalii: Curtea Constituțională a dat aviz negativ proiectului de modificare a Constituției, propus de Guvern

Detalii: Ministrul Justiției, acuzații în adresa Curții Constituționale: Se blochază înțelegerile R.Moldova cu Comisia de la Veneția și UE

Detalii: Chicu, nemulțumit de activitatea Curții Constituționale: Unele decizii ale acestei Curți ne costă mai mult de 6 miliarde de lei