Președintele Igor Dodon urma să meargă la Moscova înaintea alegerilor prezidențiale, însă această vizită ar fi fost anulată. Vladimir Putin, dar și premierul rus Mihail Mișustin ar fi refuzat să se vadă cu președintele R. Moldova, aceștia cunoscând faptul că Dodon va suferi o înfrângere zdrobitoare la prezidențiale, afirmă liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, președintelui Dodon i-ar „fugi pământul de sub picioare”, după ce i s-ar fi pus în față un sondaj realizat în raioanele de nord ale republicii.


„Din acest motiv, Igor Dodon a pornit prin raioanele de nord, la Bălți. Duminică i-au prezentat datele unui sondaj real, nu ceea ce a prezentat astăzi Asociația Sociologilor și Demografilor. În special s-au făcut măsurători în Bălți și în 10 raioane din nordul republicii. Usatîi este pe primul loc în Bălți, dar și în raioanele Fălești, Râșcani, Glodeni și Drochia. În Briceni sunt pe locul II. Când au văzut că în Bălți și în patru raioane sunt pe primul loc, oamenii din staff-ul lui Dodon l-au sfătuit să meargă prin aceste raioane. Cel mai grav e că dânsul prezintă unele obiective de infrastructură construite pe banii contribuabililor. El minte prin sondajele prezentate. El știe că în turul II el o să-l rup cu 70%”, a precizat Usatîi astăzi, în cadrul unui briefing.

Candidatul la prezidențiale a mai adăugat că Igor Dodon ar plăti bani grei unei echipe de consultanți venită din Rusia, dar crede că nici asta nu-l va ajuta prea mult, deoarece șeful statului ar fi fost trecut „pe linie moartă” de către Putin.

„O echipă întreagă de consultanți a venit din Rusia. A venit, chipurile, pentru un schimb de experiență la un post de televiziune controlat de Dodon. În realitate, aceștia sunt consultanți politici. Vreau să aflu de la Dodon de unde a luat 1,2 milioane de dolari pentru a plăti acești consultanți. Și CEC trebuie să răspundă. Eu pot să vă mai spun că vizita lui Dodon la Moscova a fost anulată. Putin și premierul Mișustin au refuzat să se întâlnească cu Dodon. Ei înțeleg că va pierde alegerile și nu vor să se lege cu un candidat care a suferit eșec în alegeri și de care poporul s-a dezis. Acum Igor Nicolaevici se roagă ca măcar Dmitri Kozak să vină în Moldova și să fie semnat acordul de credit, ca să aibă ce prezenta alegătorilor”, a dezvăluit Usatîi.

În opinia lui Usatîi, Dodon vrea să folosească Rusia și oficialitățile de acolo pentru a supraviețui în aceste alegeri prezidențiale.

Igor Dodon nu a comentat, deocamdată, declarațiile lui Usatîi.

Sursa: ZiarulNational