Sanatoriul din Rusia în care s-a odihnit recent Igor Dodon împreună cu soția sa se numește Verba Mayr, iar pentru o noapte de odihnă Dodon ar fi achitat 20 de mii de lei, ceea ce reprezintă echivalentul salariului său lunar. Informația a fost făcută publică de către candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi. Acesta a contactat sanatoriul respectiv, s-a prezentat drept deputatul Eugeniu Nichiforciuc din R. Moldova și s-a interesat despre prețurile pentru un sejur similar cu cel al președintelui și al soției sale.

Usatîi a publicat discuția cu reprezentații centrului sanatorial care anunță prețurile pentru recreere în acest centru și confirmă indirect că Igor Dodon și soția sa au fost clienți.  

„Cunoaștem că a achitat peste 100 de mii de lei pentru hotel. În afară de acești bani, Igor Dodon a achitat suma de două milioane de ruble rusești, echivalentul la altele 440 de mii de lei, pentru serviciile unei companii de PR care l-a învățat pe Dodon cum să vă mintă. Acolo cu el au lucrat specialiști ce ține de arta vorbirii, arta minciunii și cum să nu-i tremure fălcile când spune vreo minciună”, a declarat Usatîi. 

Acesta afirmă că Verba Mayr este un sanatoriu austriac specializat în detoxifierea organismului și eliminarea stresului prin metode ale medicinii europene, lucru confirmat și de site-ul sanatoriului.  

„Detox este o procedură pentru bețivani ca Igor Nicolaevici. Sunt bărbați care emerg la nuntă, cumătrie, pescuit, beau un pahar de bere, vin, rachiu. Alții sunt ca Igor Nicolaevici – beau pe ascuns și pe urmă își curăță ficatul”, a spus Usatîi. 

Candidatul PN a făcut un apel către Dodon. 

„Domnule Dodon, vă rog să ieșiți public și să arătați cecurile de la această vacanță de lux”, a conchis liderul PN.