Declarațiile lui Igor Popa precum că Vlad Filat s-a bucurat în penitenciar de un tratament preferențial și a avut parte de mese copioase, organizate de Vlad Plahotniuc, sunt inepții și bătaie de joc, susține Veaceslav Platon. Contactat de reporterul Deschide.MD, el a declarat că Igor Popa la sigur cunoștea condițiile de detenție a lui Vlad Filat, iar acestea au fost diametral opuse celor declarate în cadrul emisiunii de aseară în cadrul unei emisiuni TV.

Sunt minciuni crase. În primul rând, eu, Petrenco, Filat, toți, am fost de la început aruncați în celula 123 din subsol. Acolo sunt condiții teribile. Doar după o perioadă de două săptămâni, două luni am fost transferați în alte celule. În primii doi ani atât eu, cât și Filat, am fost păziți de mascații de la «Pantera». Din câte eu știu, el [Vlad Filat – nota red.] a fost lipsit de posibilitatea de a primi colete. Decizie luată de șeful penitenciarului, Igor Pântea. Cunosc că avocații săi aveau acces limitat la el, cel mult de două ori pe săptămână, și doar pentru o oră”, susține el.

Potrivit lui Platon, toate aceste sărbători și mese copioase despre care a vorbit Popa „au fost imposibile în acele condiții”.

El a fost lipsit de mâncare, de colete. Eu, spre exemplu, 9 luni nu am avut colete. Mâncam doar terci. Știu că și el nu avea colete de mai multe luni. Este foarte greu să spui că acest lucru este o sărbătoare. Au fost condiții dure de detenție. Sărbătoare a fost atunci când îți dădeau o cană nouă. Eu am spart cana și am stat două luni fără ea. Peste două luni mamei mele i-au permis să-mi transmită o cană nouă. Asta a fost sărbătoare. Dacă el asta a avut în vedere, atunci desigur putem spune că au fost organizate sărbători. Este o batjocură din partea avocatului. El a văzut în ce condiții a fost deținut Vlad Filat. Este o bătaie de joc”, a spus el.

Referindu-se la convorbiri telefonice dintre Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, inclusiv discuțiile cu privire la unificarea eforturilor celor doi împotriva sa, Veaceslav Platon a precizat că, deși nu cunoaște cu exactitate, dar această afirmație este incredibilă.

Pentru ce avea nevoie Plahotniuc să-l sune pe Filat? Filat a fost pentru el material folosit. Noi toți am avut parte de condiții dure de detenție, izolare totală. Niciun fel de discuții nu puteau avea loc. Sunt niște inepții. Să-ți aducă un telefon putea doar Pântea, dar nimeni n-a avut relații bune cu el. El e un sadic care își bătea joc de oameni. Nimic mai mult. Cred că sunt minciuni ce spune acest avocat. Înțeleg bine pentru ce se face acest lucru. Este o încercare de a-l certa pe Filat cu toții. Plahotniuc i-a stricat viața lui Filat, cariera, familia. L-a jefuit. A fost o adevărată vendetă. Despre ce discuție dintre cei doi poate fi vorba?”, a punctat el.

De precizat că în cadrul unei emisiuni, Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat, a declarat că liderul PLDM a avut condiții foarte bune în celula sa, iar acest tratament preferențial a fost dictat de Vlad Plahotniuc: „Într-o seară a avut masă copioasă cu șampanie, altă dată i-a trimis cadouri de Crăciun”.