Igor Dodon i-a invitat pe președintele Asociației Investitorilor Străini, speakerul comitetului de conducere a „Südzucker Moldova”, Alexander Koss, și pe președintele Mobiasbancă – Groupe Societe Generale, Ridha Tekaia, să facă parte din echipa Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii de azi cu cei doi oameni de afaceri, șeful statului a anunțat că a discutat aspecte legate de climatul investițional din Republica Moldova, reformele regulatorii, perspectiva de atragere a investițiilor.

În ultimii doi ani, inclusiv după semnarea Acordului de Asociere cu UE, fluxul de investiții străine directe în economia Republicii Moldova a scăzut cu 17%. Le-am propus reprezentanților Asociației să devină membri ai Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Dodon a mai anunțat că în viitorul apropiat va fi elaborat un Program național de dezvoltare social-economică a țării, invitând reprezentanții Asociației să participe activ la discuțiile pe marginea acestuia.