Demisia lui Anatol Pahopol din funcția de președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii i-a sctricat planurile lui Dodon, de a mai numi în funcții niște judecători dubioși. Cel puțin asta consideră deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Anatol Pahopol a demisionat din funcția de membru și președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Ce înseamnă asta? Din câte se pare, i-a stricat planurile lui Dodon, Lebedinschi și alții ca ei de a mai numi acum pe final de mandat în funcții niște judecători dubioși, printre care și controversatul Pavliuc”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

În acest context, deputatul remarcă faptul că, chiar și oamenii loiali ai ai lui Dodon îl părăsesc dându-și seama că șansele lui pentru un nou mandat de președinte sunt zero. 

„Dincolo de faptul că este discutabilă în general numirea de către Dodon a judecătorilor în perioada în care au loc alegeri prezidențiale, devine foarte clar că chiar și oamenii care îi erau loiali îl părăsesc. Adică și oamenii fideli lui Dodon își dau seama că șansele lui pentru un nou mandat sunt zero. Așa și o să fie!”, a conchis deputatul PAS. 

Amintim că, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol, a anunțat în această dimineață că demisionează din funcția administrativă, dar și cea de membru al CSM. Motivul a servit depunerea la Curtea Constituțională a unei sesizări privind legalitatea numirii lui în funcție, depusă de deputatul Partidului Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău. Acesta declara că „este vorba despre un abuz neconstituțional din partea majorității parlamentare, prin care se încearcă acapararea politică a puterii judecătorești prin intermediul CSM-ului”. 

Detalii: Președintele interimar al CSM, Anatol Pahopol, demisionează