Ședința de judecată în dosarul Bogdan Zumbreanu vs. Parlamentul R.Moldova prin care fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) solicită anularea hotărârii Legislativului din 8 iunie 2019 privind eliberarea sa din funcție, a fost amânată din nou. Motivul – instituirea regimului special de activitate a instanței.

Ședința de judecată nu a avut loc având în vedere dispoziția președintelui Judecătoriei Chișinău (sediul Râșcani) prin care a fost instituit regim special, limitat, de desfășurare a ședințelor de judecată. S-a amânat ședința de judecată pentru data de 29.10.2020 ora 09:00”, se menționează în anunțul Judecătoriei Chișinău.

Amintim că Zumbreanu a contestat în instanță decizia Parlamentului prin care a fost demis pe motiv că numirea lui nu s-ar fi făcut în concordanță cu prevederile legale.

Detalii: Bogdan Zumbreanu vrea să revină la șefia CNA. A contestat decizia Parlamentului în instanța de judecată

Dosarul a fost pus pe rol la 11 mai 2020 de oficiul Râșcani al Judecătoriei Chișinău și se află în gestiunea magistratei Iraida Secrieru, însă a fost amânat deja de trei ori.

Bogdan Zumbreanu a fost demis la 8 iunie 2019 de către deputații din majoritatea parlamentară formată din blocul ACUM și PSRM pe motiv că la numirea în funcție nu s-a bucurat de o reputație ireproșabilă.

Detalii: PSRM și ACUM au votat demiterea șefilor CNA și SIS

La 31 iulie, Ruslan Flocea care deținea funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Igor Dodon, a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un termen de cinci ani, cu  votul a 72 de deputați. Ruslan Flocea a acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului pentru funcția de director al CNA, organizat de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, la care au participat nouă persoane.

Detalii: Parlamentul a votat: Ruslan Flocea, noul director al CNA