Mihai Ghimpu anunță că nu-l mai vrea pe Valeriu Munteanu în calitate de ministru al Apărării și în timpul apropiat PL îi va înainta premierului Pavel Filip o altă candidatură. Declarațiile în acest sens au fost făcute ieri seara în cadrul emisiunii Moldova în Direct la postul public de televiziune.

Liderul liberalilor a dat de înțeles că nu vrea să cadă a doua oară în capcana lui Dodon, și asta pentru că înainte ca să fie propus în calitate de șef la Apărare, Munteanu va trebui să fie eliberat de la Mediu.

Pentru ca să fie emis decret de instituire în funție, trebuie să fie emis decret de eliberare de la Ministerul Mediului, iar noi nu vrem să-l pierdem pe Valeriu Munteanu în calitate de ministru. Venim cu o altă candidatură”, a declarat ieri.

Ministerul Apărării nu are un şef după ce Igor Dodon l-a demis pe 27 decembrie pe Anatol Șalaru, la inițiativa președintelui PL, Mihai Ghimpu. Liberalii au solicitat atunci ca funcția vacantă la șefia instituției să-i revină ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, însă șeful statului crede că la conducerea ministerului trebuie să vină un „profesionist și patriot”.