Premierul Inn Chicu face apel către politicieni să nu continue atacurile în adresa Comisiei Electorale Centrale. Însă dacă tot vin cu învinuiri, atunci să aducă probe. Declarațiile au fost făcute după ședința de lucru cu președinte R.Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am constatat că unele forțe politice continuă atacurile asupra Comsiei Electorale Centrale, neîntemeiate în opinia mea, și eu fac un îndemn către politiceni să nu fraudeze alegerile prin insunuări că alegerile se fraudează. Apropo, și conducerea, și membrii CEC au fost aleși anul trecut, pe parcursul verii, nu este o Comisie aleasă acum, pentru alegerile respective, deci atunci când unii politicieni ies cu învinuiri, insinuări despre fraudare - să aducă probe și să își dea seama la ce pot să ducă asemenea insinuări”, a declarat Ion Chicu. 

Premierul subliniază că, „în asemenea condiții se cere de acordat suport CEC, nu de a sabota și a învinui comisia de lucruri care nu sunt în realitate”.

Chicu susține că a informat și unii ambasadori străini de aceste „atacuri periculoase asupra CEC” și va informa și unii observatori. 

„Încă o dată fac apel către politiceni să-și construiască campaniile electorale pe idei pe proiecte, dar să nu vină cu învinuiri nefondate în adresa CEC”, adaugă Chicu.

Prim-ministrul a mai menționat că Guvernul va aloca toate resursele necesare pentru toate produsele necesare pentru desfășurarea legerilor în condiții de pandemie.

În același timp, Chicu a anunțat că vacanța copiilor va fi extinsă, pentru ca a doua zi după alegeri, pe 2 noiembrie, instituțiile de învățământ unde s-au desfășurat alegeri, să fie dezinfectate. Totodată, alegeri nu se vor desfășura în grădinițe și cămine, iar autoritățile vor identifica alte spații pentru amplasarea birourilor alectorale.

Amintim că, câteva zile în urmă, în adresa Comisiei Electorală Centrală au parvenit învinuiri, precum că prin intermediul unei circulare s-ar dori fraudarea legerilor. Atacurile au venit din partea PAS. Aceștia au cerut și demisia președintelui CEC, Dorin Cimil, care tot de către PAS, în vara anului 2019, a fost propus în calitate de membru.

Detalii: PAS cere CEC să anuleze de urgență noua circulară privind finanțarea campaniei prezidențiale: Porcărie pusă la cale de Dodon

Detalii: (UPDATE) PAS cere demisia lui Dorin Cimil. Reacția CEC