Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu amabsadorul SUA în R. Moldova Dereck J. Hogan. În cadrul acesteia, președintele l-a asigurat diplomatul american că alegerile prezidențiale vor fi transparente, libere și democratice.

„Am abordat un spectru larg de probleme vizând interacțiunea dintre statele noastre. Am constatat dialogul productiv la diferite nivele și în diverse domenii de interes reciproc. În mod separat am discutat subiectul demarării campaniei pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova. În context, am reiterat intenția de a participa la procesul electoral fără utilizarea resurselor administrative. Totodată, am subliniat intenția fermă a conducerii țării și instituțiilor împuternicite ale statului de a organiza alegeri prezidențiale transparente, libere și democratice”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe data de 1 noiembrie. Până astăzi au fost înregistrați oficial în cursa electorală doi candidați, Renato Usatîi și Andrei Năstase. Totodată, alți 11 candidați și-au înregistrat grupurile de inițiativă la Comisia Electorală Centrală. Printre aceștia se enumeră Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu, Tudor Deliu și alții.