Agenția Servicii Publice a admis cererea de înregistrare a partidului „Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA). În acest sens R.Moldova are oficial 50 de formațiuni politice.

După aproape trei ani de procese de judecată, am intrat în posesia Deciziei Agenției Servicii Publice de înregistrare a Partidului Politic PONA (Pentru Oameni, Natură și Animale)”, a scris președintele noului partid, Ion Dron.

El trece în revistă și rezultatele obținute în procesul de înregistrare a formațiunii.

Pe lângă faptul că alături de prosperitatea oamenilor pledăm pe termen lung și pentru ființele nevorbitoare, care la fel suferă atunci când sunt lovite sau abandonate, noi suntem altfel fiindcă:

1.Am reușit înregistrarea formațiunii cu un număr de numai 7 membri fondatori;
2. Am reușit în fața Curții Constituționale să convingem că pragul de 4000 de semnături și principiul administrativ teritorial de formare partidului, până la înregistrarea lui, sunt criterii neconstituționale și în contrasens cu Convenția Europeană;
3. Am reușit, fără a fi la putere, să aducem șansa și pentru cei care nu au mulți bani pentru a fonda un partid, dar vor să se implice.

Cât ține de Programul nostru și principiile pe care le îmbrățișăm vom reveni cu detalii în cel mai scurt timp”, a precizat el.