Preşedintele Igor Dodon respinge acuzaţiile de tentativă de fraudare a alegerilor prezidenţiale ce urmează să aibă loc la 1 noiembrie, inclusiv acuzaţiile ce ţin de falsificarea cererilor depuse de cetăţenii de peste hotare, pentru deschiderea secţiilor de votare în Rusia.

Igor Dodon spune că „cei care vorbesc despre falsificare încearcă să se victimizeze”.

„Ei înţeleg că vor pierde şi încearcă să găsească o justificare să spună că au pierdut nu de aceea că nu au avut încredere oamenii, dar  deoarece au fost falsificări. Nu pot fi falsificări”, a spus Dodon citat de TVR Moldova.

Mai mult, în contrast cu acuzaţiile aduse în ultimele zile, ce ţine de cererile suspecte a fi falsificate, a cetăţenilor care cer deschiderea secţiilor de votare în Rusia, Igor Dodon sugerează că de fapt, situaţia este exact invers:

„Mie îmi va fi foarte interesant dacă se va depista că o parte din înregistările online din ţările UE au fost făcute prin IP, computere, de la Chişinău. Şi atunci tot o să apară întrbare: ce se întâmplă?”, a declarat Igor Dodon la un post de televiziune.
 
În legătură cu acuzaţiile ce ţin de fraudarea alegerilor prin intermediul alegătorilor din regiunea transnistreană, Igor Dodon, afirmă că nu este cu putință un astfel de scenariu.